Pot, slzy, urážky a vyčerpání: Finálová dvanáctka míří zpátky na vrchol!

27. ledna 2016

Populární reality show Zpátky na vrchol nabírá na obrátkách. Vyřazovací část je u konce a čtvrtá řada má finálovou dvanáctku soutěžících, kteří stráví čtyři měsíce v radlické „mučírně“ pod vedením nemilosrdného trenéra Jacoba Bíny. V prvním kole se všichni účastníci zapotili při jedenácti kilometrovém běhu, po kterém následovaly dvě hodiny v tělocvičně, během nichž prováděli statické cviky do vyčerpání. Úvodní selekci „přežilo“ 31 soutěžících. Ty čekal rozhovor s Jacobem, porotcem Honzou Tunou a fyzioterapeutkou Vendy. A aby úkol nebyl tak snadný, absolvovala jednatřicítka odhodlaných desetiminutové interview na běžeckém trenažéru. K dalšímu úkolu, společnému vaření už postoupilo jen dvacet šťastlivců. A stejně jako u všech předchozích, i v tomto je čekala pořádná zátěž. Tentokrát však psychická: museli ze svého týmu jednoho spoluhráče vyloučit. S nepříjemnou situací se každý vyrovnával po svém a emoce ještě umocnilo nečekané rozhodnutí poroty dva ze čtyřech vyřazených do boje vrátit. Konečnou dvanáctku soutěžících pak určila opičí dráha. Ti, co se dostali do finále, budou postupně představovat své tréninkové plány a jídelníčky sestavené na míru. Diváci se mohou aktivně zapojit a trénovat společně se soutěžícími. V každém díle na ně čeká řada cviků zaměřených na jednotlivé partie a různé typy postav. Kdo jsou tedy ti, co míří zpátky na vrchol?

Maruška, Ondra, Evelína, Lada, Evžen, Martin, Milan, Verča, Lukáš, Bětka, Světlana a Eliška. Zatím jsme o soutěžících mluvili pouze jako o osobách, které plní určité úkoly. Představme si je ale trochu blíž. Každý z nich má svůj příběh a cíl. „Chci si sáhnout na dno.“ „Cítím, že je to má poslední šance.“ „Chci překonat sama sebe.“ To nejsou jen prázdná slova. Autoři těchto výroků jsou odhodláni jim dostát, ať to stojí, co to stojí.

image

Je mezi nimi Jacobova fanynka Maruška Matysková, se kterou se život nemazlil. Čtyřiadvacetiletá studentka z Olomouce má pět sourozenců a část života strávila v dětském domově. Soutěžící ji ve druhém kole vyřadili, ale štáb jí dal druhou šanci. Jak se jí povede v soutěži dál?

Maruška Matysková (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Lehké to nebude mít ani Ondra Šimáček, který kvůli nedávno prodělané rakovině přišel o velkou část plíce. Ani zdravotní komplikace ale nemohou třicetiletého prodejce sportovního oblečení ze Slaného zastavit, aby tvrdě dřel. A je dost možné, že ještě překvapí nejen své spolubojovníky, ale i sám sebe.

Ondra Šimáček (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

S onkologickým onemocněním se před lety potýkala i sedmadvacetiletá stylistka z Prahy Evelína Štepanovská. Připravilo ji o formu, ale ne o odhodlání. 

Evelína Štepanovská (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Poslední slovo zdaleka neřekla ani šestatřicetiletá marketingová specialistka z Prahy Lada Přibyslavská. Máma dvou kluků se s ničím nepáře a na vyhrávání v soutěžích je specialistka.

Lada Přibyslavská (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Finalistou s největší nadváhou je dobrák Evžen Teršl. Devětatřicetiletý Pražák je  „ajťák“ každým coulem a doma má tři kluky a jednu holčičku. Až zhubne, rád by svou rodinu rozšířil ještě o dvě dcerky.

Evžen Teršl (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Vrcholovou formu chce získat zpět také sedmadvacetiletý bývalý hokejista, nyní podnikatel Martin Sikora. Kamarádský Pražák původem z Moravy si vydělává prodejem výtečných klobás, které mu zachutnaly natolik, že se spokojeně zakulatil.

Martin Sikora (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Sport dříve nebyl cizí ani vtipálkovi Milanovi Závadovi, hrál závodně házenou. Pak ale čtyřiadvacetiletý student z Prahy utrpěl úraz ramene a pasivní životní styl se odrazil i na jeho vzhledu.

Milan Závada (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Zhubnout je snem emotivní Verči Vokálkové. Snad se třiadvacetileté studentce z Jablonce nad Nisou navzdory tomu, jak špatně snáší vyřazování, podaří jej splnit. 

Verča Vokálková (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Shodit přebytečná kila by chtěl rovněž tichý Lukáš Středa. Devětadvacetiletý investiční a majetkový poradce z Brna se nezdráhá osmělit ve studené vodě, ve společnosti ostatních se ale drží zpátky.

Lukáš Středa (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Cílevědomá osmnáctiletá studentka Bětka Horová z Tábora si jde za svým, a to jak v soutěži, tak v životě.

Bětka Horová (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image


Jednadvacetiletá studentka Světlana Vorožejkina ze Slaného se narodila v Kazachstánu. Přebytečná kila narozdíl od svých soupeřů neřeší, je hubená, ale ráda by své tělo vyrýsovala.

Světlana Vorožejkina (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Dvanáctku uzavírá osmadvacetiletá usměvavá Eliška Polzerová z Říčan, která bere zatím všechno s humorem. Pracuje jako customer service na zákaznické lince a tak je na lecjaké nepříjemnosti zvyklá.

Eliška Polzerová (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Jak zvládá dvanáct odhodlaných finalistů svou cestu zpátky na vrchol a jakým překážkám na ní čelí, můžete sledovat kdykoli a kdekoli na internetové televizi Stream.cz. Není přitom třeba jen pasivně přihlížet. Zapojit se můžete i aktivně s DVD Zpátky na vrchol, které lze zakoupit za 399 korun v internetovém obchodě Alza.cz nebo o jej vyhrát na Facebooku pořadu Zpátky na vrchol.


image

Trenér Jacob Bína dokáže soutěžící motivovat, ale umí být i nemilosrdný (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

image

Radost ze splněného úkolu je nepopsatelná. Všichni chtějí Zpátky na vrchol (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)!

image

Soutěž není jen fyzicky náročná, často je to velký nápor i na psychiku (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

image

Vyřazování nese každý po svém, pro nikoho to není příjemná záležitost (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

image

Porotci reality show Jacob Bína, Honza Tuna a fyzioterapeutka Vendy (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

Sdílet na sítích